yayasan K.U.K.B.

Petitie

Rawagede

Sulawesi

Contact

Links

Gastenboek

Zoeken


Lokale Tijd
Indonesische

Nederlandse

Urgent :
Image

Guest Book - Gastenboek - Buku Tamu

Naam:
Plaats:
Bericht/Opmerking:
Voeg de 3 zwaarte cijfers toe
captcha image

Onze Gasten

Op Woensdag om
14:49:57 zei john uit valkenswaard:

Waarom moet Nederland betalen? Het waren de indo's van soeharto die het meest geroofd hebben van de Nederlanders. Mijn opa en oma bezaten in Indonesië meer dan de koffers die ze op de boot bij hadden. Waar is hun compensatie. En compensatie voor onze gesneuvelde burgers en militairen.
2015-08-19
Op Zondag om
14:57:09 zei Mike uit Papendrecht:

Voordat men vergeet wat er is gebeurt onder Necerlands beheer van Indonesia, het volgende; In de periode 1965-1966 vonden gewelddadige moorden en afrekeningen plaats op met name Midden-Java en Bali. Deze omvangrijke massamoord eiste tussen de 500.000 en 1 miljoen slachtoffers. Het was de grootschalige afrekening met de vijanden van Soeharto en van het leger terwijl - met name op Bali - de gelegenheid ook te baat werd genomen door groepen uit de bevolking om op grote schaal oude vetes op gruwelijke wijze te beslechten. Tijdens deze pogrom werd met name de arme bevolking het slachtoffer. Deze massaslachting geldt in Zuidoost-Azië als een van de meest bloedige periodes uit de naoorlogse geschiedenis.

Ik stel voir dat uw stichting zich gaat inspannen voor de nabestaanden van deze slactoffers, bin de huidige Indonesische regering. Ik stel voor dat uw stichting dat in Indonesia zelf gaat doen en niet vanaf uw bank in het veilige Nederland.
2015-08-16
Op Zondag om
14:26:37 zei Mike uit Papendrecht.:

Ziek word ik van alle commentateren van die mensen die niet de moeite hebben genomemen om de complete geschiedenis er op na te slaan. Wanneer men graag ongefundeerde kritiek wil leveren zit je hier goed, helaas.
Het is te complex om hier een passend commentaar te leveren.
Echter de geschiedenis in de juiste context plaatsen is voor velen niet haalbaar. Het is te makkelijk om de slachtoffers die door de Nederlanders zijn gemaakt te overdrijven. Nog makkelijker is om te vergeten hoeveel en onder verschrikkelijke omstandigheden Nederlandse onderdanen (zieke oude mannen,zwangere vrouwen, kinderen) zijn afgeslacht door Indonesische inwoners tijdens het machtvacuum van1945-1950.
De stichting is een initiatief van en individu en niet van eventuele Indonesische nabestaanden want die hebben allang vrede met de geschiedenis.
Het zou mooi zijn als deze stichting zich objectief zou richten op alle slachtoffers en niet alleen die van Indonesische oorsprong.
Het is jammer dat de initiatiefnemer niet gespeend is van enige vorm van objectiviteit en zich waarschijnlijk sterk laat beinvloeden door eenzijdige informatie.
Jammer dat men dergelijke mensen een platform geeft dmv een stichting die halve waarheden profileert en voorgeschiedenis gemakshalve achterwege laat.Walgelijk.

2015-08-16
Op Zondag om
11:45:31 zei Paul uit Tilburg:

Joh, autochtone Nederlanders worden heel erg moe van mensen zoals jij. Ga lekker weg, rot op en stop met het profiteren van deze samenleving terwijl je niets liever wilt dan deze onderuit te halen. Wie is nou hier de schijnheilige ?
2015-08-16
Op Zondag om
11:40:50 zei Wally uit Middelburg:

Wat word ik misselijk, als ik het commentaar lees van mensen, die zo te doen hebben met die arme Indonesiërs. Laten we eerst de vraag stellen, waarom de Indische Nederlanders (Indo's) naar Nederland zijn gegaan. Voor het mooie weer, voor de WW? Nee, er was voor ons geen toekomst! 1 van de pemuda-leiders zei tegen mijn moeder: u kan beter zo snel mogelijk naar Nederland gaan, want uw dochters hebben alleen een toekomst in de prostitutie en uw zoons in de criminaliteit! Het was een geluk, zei hij, dat er geen manspersoon bij ons in huis was (onze vader was overleden) en dat we ons koest moesten houden, anders .....!!! De Indo's die toch niet naar Nederland wilden gaan en daar achterbleven, leven nu onder erbarmelijke omstandigheden en daar maakt zich geen mens druk om!!! Worden door Indonesiërs "witte hollandse honden" genoemd. Stond een paar dagen geleden nog op internet, die een Nederlandse verslaggeefster daar had geplaatst. Dus mensen, als je toch zo begaan bent met Indonesie: geen woorden, maar daden ....pak je boeltje en ga naar Indonesie emigreren. Het is zo gemakkelijk hier een grote bek opzetten, maar wel lekker in je comfortable IKEA-bankje blijven liggen kijken naar je prachtige HD-TV!!!
2015-08-16
Previous - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - Next