yayasan K.U.K.B.

Petitie

Rawagede

Sulawesi

Contact

Links

Gastenboek

Zoeken


Lokale Tijd
Indonesische

Nederlandse

Urgent :
Image

Guest Book - Gastenboek - Buku Tamu

Naam:
Plaats:
Bericht/Opmerking:
Voeg de 3 zwaarte cijfers toe
captcha image

Onze Gasten

Op Dinsdag om
10:29:29 zei Herman uit Brugge:

Ik heb even getwijfeld of ik zou reageren op de mail van P. Corneille uit Utrecht, waarin hij ons Kaaskop – Nazi’s noemt. Het is duidelijk dat deze man dermate bevooroordeeld is dat hij voorbij gaat aan de feiten zoals die zich gedurende de potentiële acties hebben afgespeeld. Ik keur geenszins goed datgene wat er is gebeurd, maar het zou wel eens zinvol zijn indien u zich eens iets meer verdiepte in de ommekeer van de medaille en welke misdaden er zijn gepleegd door de Indonesiërs tegenover de Europeanen net na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, wreedheden die niet onder hebben gedaan voor wat de Nazi’s gedurende de bezetting van 1940 – 1945 de Nederlandse bevolking hebben aangedaan.
65 jaar na het beëindigen van de oorlog zijn er nog steeds mensen die de tijd van toen niet kunnen vergeten. Voor sommige is door deze gebeurtenissen in hun leven, een traumatische ervaring overgebleven.
Het zou zinvol zijn als u, “in plaats van bevooroordeeld te zijn” het boek “Tijd die nooit voorbij gaat” en “Ik beken” eens las, misschien kan je op die manier je horizon eens verleggen.

2010-07-06
Op Woensdag om
10:43:07 zei Theo Colleye uit Den Haag:

Wie het gedaan heeft, heeft het gedaan en niet iemand anders.
De aanslag
2010-05-12
Op Woensdag om
08:50:59 zei P. Corneille uit Utrecht:

N.a.v. het nieuws, m.b.t. Rawagede, van 10 mei j.l.:
"In ruim veertig pagina's omvattend verweerschrift erkent de landsadvocaat dat de executies door Nederlandse troepen misdrijven waren. Maar de Staat vindt ook dat de claim van de weduwen moet worden afgewezen omdat deze misdrijven al begin jaren zeventig zouden zijn verjaard. Bovendien hebben Nederland en Indonesië in 1966 een streep onder het verleden gezet met de Financiële Overeenkomst."
Mijn verweer:
De belanda heeft altijd SMOESJES om zich vrij te pleiten: belanda BUSUK !!! Ze zetten de regels zo naar hun MELAATSE hand met die Stiekeme financiële overeenkomst, dat ze boven de WET staan en OOK om hun straf te kunnen ontlopen: Vervloekte KAASKOP-NAZI's !!!!!
2010-05-12
Op Zondag om
13:38:06 zei Pondaag uit Heemskerk:

Zeker is het zinvol de vraag is wel aan wie moet deze vraag gesteld worden. Naar onze mening moet deze vraag aan u regering gesteld moeten worden. Wij hebben niet gevraagd om ontmenselijk worden behandeld gedurende 350 jaar bovendien waar hal Nederland het recht om een land die 18.000 kilometer ver ligt als Nederlands bezit te beschouwen. Rawagede is maar Ă©Ă©n van tientallen dorpen en plaatsen waar u regering huis hadden gehouden. De bersiap (klaar staan) doen we al sinds de Nederlanders voet aanwal zette op Nusantara. In Surabaya is niet anders het gevolg van de houding van uw regering die honderden jaren onmenselijk hebben gehandeld. Wij zijn niet verplicht om loyaal te zijn tegen over de kolonisator Nederland. mvg
voorzitter
jeffry@kukb.nl
2010-01-31
Op Zondag om
12:03:44 zei H. van Stralen uit Brugge:

Het is niet aan mij een oordeel of een veroordeling uit te spreken ten aanzien van datgene wat er in Rawagede is gebeurd omdat ik geen waarde oordeel kan geven in welke omstandigheden deze "zinloze" slachting is gebeurd. Maar.... is het niet zinvol anderzijds te bedenken aan welke gruwelheden de Europeanen bloot stonden na de capatulatie van Japan door onder andere bewegingen als Bersiap die dood en verschrikking brachten in onder andere Soerabaia. Voor velen is het een tijd die nooit voorbij gaat omdat zei nog dagelijks worden geconfronteerd met de tijd van toen.
2010-01-31
Previous - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - Next