yayasan K.U.K.B.

Petitie

Rawagede

Sulawesi

Contact

Links

Gastenboek

Zoeken


Lokale Tijd
Indonesische

Nederlandse

Urgent :
Image
Terug

De Canadese fotojournalist John van Hasselt

Vrijdag, 2009-09-04, 23:46:54
Wordt geplaatst door: Web Admin

Reactie toevoegen

http://pro.corbis.com/Search/SearchResults.aspx?q=john+van+hasselt+rawagede

De Canadese fotojournalist John van Hasselt heeft na gesprekken met nabestaanden van de moordpartij door Nederlandse militairen op 9 december 1947 in het Javaanse dorp Rawagede waarbij 431 mannen het leven verloren, onlangs in Rawagede een  fotoreportage gemaakt.
In tegenstelling tot andere Europese landen waar nog steeds oorlogsmisdadigers worden berecht en de nabestaanden van de slachtoffers compensatie voor hun verlies wordt geboden, blijft de Nederlandse regering weigeren excuus aan te bieden voor de moordpartijen door Nederlandse militairen in Indonesië zijn gepleegd.
Op 27 juni jl. werden in Italië elf voormalige Duitse SS’ers veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor de moord op 350 Italiaanse burgers en de Duitse staat werd veroordeeld tot betaling van 1,25 miljoen euro aan de families van de slachtoffers. In Nederland gaan nog steeds de militaire top, het Openbaar Ministerie en de regering hand in hand om de misdaad van Rawagede in de doofpot te houden. Hierbij drukken we de correspondentie af, die gevoerd is tussen de opperbevelhebber van het Nederlandse Leger generaal S.H. Spoor en de procureur generaal van het O.M. Tevens hier een brief van de voormalige minister-president W.Kok  schreef ( met instemming van minister  van Mierlo van Buiitenlandse zaken) aan de minister van Justitie M.Sorgdrager en de ministerie van Defensie J.Voorhoeve naar aanleiding van vragen die in de Tweede Kamer waren gesteld over de gebeurtenissen in Rawagedeh. De opzet is duidelijk: Mond houden, geen onderzoek, geen vervolging van de schuldigen, geen gevolgen voor de politiek verantwoordelijken.

Wim Kok brief 18 augustus 1995

Spoor brief 1948

Felderhof brief 1948

Terug

Reactie toevoegen

Naam:
Email:
Reageren:
captcha image vult alstublief 3 zwaarte cijfers in
 

Reacties op dit artikel

Reacties
Er is nog geen reactie op dit artikel